Dernek Başkanı Çetin Ali Nergis, burada yaptığı konuşmada, hak, hukuk ve adaletin peşinde olanlarla; Gezi’nin coşkusunu, onun paylaşma, dayanışma içinde olma duygusunu taşıyanlarla; farklılıklarımızı gören, onları kabul eden ve barış içinde bir arada yaşama arzusunu eksiltmeyen insanlarla bir arada olmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Nergis, Gezi davasından dolayı tutuklu olanların er ya da geç özgürlüklerine kavuşacaklarını, onları durmaksızın tekrarladıkları yalanlarla suçlu ilan edenlerin ise bağımsız mahkemelerde yargılanıp, yaptıklarının hesabını vereceklerini söyledi.

12 Eylül basın açıklamasından sonra Adalet Nöbetine geldiklerini belirten ADAM-DER başkanı, bugün 12 Eylül darbesinin ürünü darbeci bir siyasi partinin iktidarda olduğunu, 2016 da kendi darbesini gerçekleştiren bu iktidarın, yarattığı iklimin içinden tek adam diktatörlüğünü kurduğunu söyledi.

Çetin Nergis, “Gezi’nin yarattığı coşkuyu, sevinci ve umudu ancak bir tek adam diktatörlüğü ile bastırabilir, böyle bir ucube davayı da ancak tek adamın yargısı ile ortaya çıkarabilirlerdi. Gezi davası, bu darbeci anlayışın bir ürünüdür ve kısa bir süre sonra tarihin çöplüğündeki yerini bulacaktır.”
“Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneğinin üyeleri olarak bu mücadelede her zaman yan yana, omuz omuza olacağımızı burada bir kez daha ilan ediyoruz. Bu beraberliğimizin yarattığı coşkunun, duvarların ardındaki arkadaşlarımıza da ulaşacağı umuduyla sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyoruz.” Diyerek sözlerini tamamladı.